In gesprek met - Eelkje Boonstra

Eelkje Boonstra is actief in Corporate law/compliance, Commercial contracting, Fund governance en Real Estate. Ze begon haar loopbaan als advocaat bij Greenberg Traurig en werkte op de afdeling litigation, M&A en Real Estate. Na vijf jaar stapte ze over naar het bedrijfsleven en sindsdien werkte ze voor Amvest, PwC en Penta Infra. Inmiddels is ze al sinds 2020 eigen baas.

Waar moeten netwerkcollega’s jou voor bellen?

Soms heb ik het idee dat het een vies woord is, maar ik zie mezelf echt als generalist. Vastgoed is weliswaar de rode draad in mijn loopbaan, maar ik ben breed inzetbaar. Zo doe ik momenteel een opdracht bij Inditex. Inditex is het grootste modeconcern ter wereld in termen van omzet en is het moederbedrijf van kledingketens als Zara, Bershka en Massimo Dutti. Hier ben ik veel bezig met het opstellen van commerciële contracten en beantwoord ik brede ondernemingsrechtelijke vragen. Omdat Inditex een retailbedrijf is, is de vastgoedcomponent hier ook altijd aanwezig, deze opdracht sluit dus goed aan bij mijn expertise.

Het afgelopen jaar deed je via WeLegal een opdracht voor de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Wat maakte deze opdracht bijzonder?
WSW is een bijzondere organisatie. Zij is namelijk samen met Stichting Waarborgfonds voor de Zorgsector een vreemde eend in de bijt binnen het bedrijfsleven. Het zijn twee organisaties met een unieke positie in Nederland. Van tevoren kende ik ze eigenlijk niet en dat maakte mij direct nieuwsgierig naar de activiteiten binnen WSW en de rol als jurist. Ik ben bij WSW binnen gekomen ter overbrugging van een zwangerschapsverlof op de juridische afdeling en kreeg meteen een project onder mijn hoede: een beleidsdocument opstellen voor de business. Een uitdagende vraag voor een interim-jurist, omdat je beleid moet gaan schrijven voor een organisatie die je nog niet goed kent. Tegen het einde van de opdracht was het beleid gevormd en klaar voor overdracht.  Vervolgens vroeg men me om langer te blijven ter overbrugging van nòg een zwangerschapsverlof. Zo’n blijk van vertrouwen is het mooiste compliment dat je kan krijgen.

Wat voor tips geef je mee aan de netwerkcollega’s?
Bij overbrugging van een zwangerschapsverlof, en eigenlijk bij al mijn projecten maak ik veel aantekeningen. Daar gebruik ik OneNote voor. Ik zorg voor aantekeningen per dossier en per vergadering zodat men hier altijd op terug kan vallen en het overzichtelijk blijft voor degene die later aan het dossier werkt. Zeker voor dossiers die ik niet kan afmaken zijn notities van essentieel belang en zorg ik er dan ook altijd voor dat ik gesprekken inplan bij de overdracht zodat alles helder is voor degene die het van mij overneemt.

Ook nadat mijn opdracht is afgerond, plan ik nog wel wat momenten in om nog even bij te praten en vragen te beantwoorden. Ik kan dit aan iedereen aanraden om te doen zodat je altijd met een goed gevoel je werk bij een opdrachtgever kan loslaten.

Vorige
Vorige

Wat ben jij? Ondernemer of professional?

Volgende
Volgende

Hoe werkt selectie voor (interim) opdrachten? Deel II.