In gesprek met - Tugba Var

Aan het woord dit keer is netwerkcollega Tugba Var. Tugba is gespecialiseerd in het financiële recht en dit rechtsgebied loopt als een rode draad door haar carrière. Zo heeft ze eerst voor het Kifid gewerkt om vervolgens bij Wijn & Stael Advocaten aan de slag te gaan. Hier richtte ze zich vooral op financieel toezichtrecht (adviespraktijk) en financial litigation (o.a. zorgplichtschendingen, collectieve acties, AFM/DNB-procedures en fraudezaken). Daarna heeft ze bijna 4 jaar bij de Autoriteit Financiële Markten gewerkt. Sinds een jaar is Tugba zelfstandig en momenteel doet ze een opdracht bij de ABN Amro.

Tugba, je bent nu ruim een jaar zelfstandig. Wat heeft je bewogen om deze stap te zetten?

Daar ging een heel proces aan vooraf. Bij al mijn vorige banen kreeg ik na ongeveer 1,5 jaar vraagtekens of ik wel op de juiste plek zat, ondanks dat ik het werk juridisch inhoudelijk heel leuk vond. Dit zette me aan het denken en ik kwam erachter dat het niet lag aan de plekken waar ik werkte, maar aan mijn mindset. Ik ging meer aan zelfreflectie doen en nadenken over wat ik nou eigenlijk wilde, en wat er dan juist voor zorgde dat ik gedemotiveerd raakte in mijn werk.

Door die zelfreflectie kwam ik erachter dat ik doorgaans na een jaar uitgekeken ben en dan toe ben aan iets nieuws. Ik vind het fijn om met iets concreets bezig te zijn en houd me graag bezig met het opleveren van een product of iets oplossen voor iemand en dan weer door te kunnen gaan. En tot slot merkte ik dat ik ook meer behoefte had aan autonomie en minder te maken wilde hebben met de hïerarchie en kantoorpolitiek vanuit managers of collega’s.

Je doet momenteel een opdracht via WeLegal bij ABN Amro die nog tot minimaal mei 2024 loopt. Dan zit je er precies 1,5 jaar, dus mooi ingekaderd in je behoefte om rond die tijd weer aan iets nieuws te beginnen. Heb je eigenlijk al een idee welke richting je hierna op zou willen?


Ik heb altijd gezegd dat ik geen superspecialist wil worden, want ik ben breed geïnteresseerd en wil dus ook zo breed mogelijk dingen kunnen oppakken. Dat neemt niet weg dat ik wel een rode draad door mijn carrière heb lopen: financieel recht en de financiële sector, een wereld waarin ik me thuis voel en waar ik dan ook graag in blijf werken. Omdat ik zowel een publiekrechtelijke als civielrechtelijke achtergrond heb in het financieel recht, kan ik veel kanten op binnen die wereld. Momenteel houd ik me bezig met het financieel aansprakelijkheidsrecht, maar ik heb bijvoorbeeld recent ook een Grotius-opleiding financieel (toezicht)recht afgerond en iets in die richting spreekt me ook zeker aan. Dit kan in het bedrijfsleven zijn maar zeker ook in de advocatuur.

Het team waar je nu in werkt bij ABN Amro bestaat eigenlijk alleen maar uit interimmers die ook allemaal zijn aangesloten bij WeLegal. Het is al meerdere keren voorgekomen dat er werk vanuit dit team werd doorverwezen naar het netwerk. Hoe was het voor jou om een aantal maanden geleden werk door te verwijzen en op die manier het netwerk in te zetten?


Omdat men bij ABN al bekend was met het WeLegal netwerkmodel, werd het eigenlijk als vanzelfsprekend gezien dat we het netwerk weer zouden inzetten om juridische ondersteuning te zoeken.

Het werken met WeLegal werd gezien als een pre omdat het veelal goede, ervaren juristen zijn die snel zijn ingewerkt. Dat laatste is voor de opdrachtgever van essentieel belang. Zelf heb ik dit proces ook als positief ervaren, mede vanwege de snelle en professionele afhandeling van het hele proces. Al met al ben ik blij om onderdeel te zijn van zo’n kwalitatief hoogstaand netwerk!

Vorige
Vorige

In gesprek met - Anna Evers

Volgende
Volgende

Goed voor Elkaar